Bijwerkingen van aspirine en paracetamol

Aspirine en paracetamol worden verkocht als over-the-counter drugs. Beide hebben pijnstillende eigenschappen en worden aanbevolen voor verlichting van de pijn en soortgelijke symptomen. Maar Tylenol wordt aanbevolen voor mensen die niet kunnen tolereren aspirine.

Definitie

Aspirine is een generieke naam; er zijn vele naam-merk aspirine producten. Tylenol is een naam-merk van paracetamol; er zijn veel paracetamol producten op de markt.

Aspirine Features

Aspirine is een analgetische en anti-inflammatoir geneesmiddel. Aanbevolen toepassingen zijn voor matige pijn, koorts, ontsteking van de botten, gewrichten, weefsel, en het is een duidelijk voordeel als direct na een hartaanval genomen.

Aspirine Side Effects

Bijwerkingen zijn kleine hoeveelheden bloed in de ontlasting, maagzuur, maagklachten en verlies van eetlust. Minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn: dorst, leverschade, netelroos, visuele problemen, en mogelijk maagzweren en bloeden.

Tylenol Features

Tylenol, een paracetamol, een analgetische en antipyretische. Aanbevolen toepassingen zijn voor pijn, koorts en voor mensen die geen aspirine of niet-steroïde anti-inflammatoir geneesmiddel (NSAID) kan nemen.

Tylenol Side Effects

In de aanbevolen doses, paracetamol is relatief vrij van bijwerkingen. Gedaan in grote doses of lange termijn bijwerkingen zoals leverschade, uitslag, koorts optreden en verlaagde bloedsuikerspiegel.

Waarschuwingen

Reye-syndroom, een levensbedreigende aandoening, kan zich ontwikkelen bij kinderen met griep of waterpokken indien behandeld met aspirine. Autoriteiten adviseren om kinderen jonger dan 16 paracetamol in plaats van aspirine.


articoli Correlati