Bijwerkingen Het gebruik van Seretide Diskus

Seretide Diskus, generieke Advair, werkt door het combineren van twee soorten astmamedicatie in een inhalator mondeling. Seretide Diskus bevat fluticasonpropionaat, een ontstekingsremmend steroïde, en salmeterol, een langwerkende bronchodilatator. De twee ingrediënten elkaar aanvullen en meer controle over astma.

Meest voorkomende bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen zijn onder meer de bovenste luchtwegen, irritatie van de keel, oor, neus en keel infecties, neusbloedingen, oor tekenen en symptomen, sinusitis, hoofdpijn, keelpijn, bronchitis, hoesten, spierpijn of botpijn, spierkrampen of spier spasmen.

Spijsvertering Side Effects

Maagdarmklachten en pijn, misselijkheid, braken, constipatie en diarree waar alle gerapporteerd.

Gynaecologische Side Effects

De gynaecologische gerapporteerde bijwerkingen waren menstruatieproblemen, een vaginale schimmelinfectie, en onregelmatige menstruatiecyclus.

Lange-termijn bijwerkingen

Lange-termijn bijwerkingen kunnen zijn staar en een kans op het ontwikkelen van glaucoom, hoge bloeddruk of depressie, ademhalingsproblemen verslechterd, aritmie, tachycardie, en een hoge bloedsuikerspiegel.

Andere bijwerkingen

Andere bijwerkingen die werden gemeld waren candidiasis van de mond of keel, koorts, en de borst symptomen, roze ogen, pijn in de gewrichten, tremoren, slaapproblemen, verhoogde transpiratie, hypothyreoïdie, en een tand pijn.


articoli Correlati