Behandlingar för tennisarmbåge

Tennisarmbåge är ett tillstånd som drabbar tennisspelare och icke-tennisspelare lika. De som lider av tennisarmbåge oftast är medelålders och har aktiviteter som kräver breda och starka rörelser med armbågen. Sådana aktiviteter kan vara sporter som tennis, andra racketsporter samt stängsel eller kasta. Medan många som lider av tennisarmbåge antar att det enda sättet att lindra symtomen är att stoppa verksamheten skapar problemet, det finns behandlingar som minskar smärta, svullnad och skador på armbågen.

Anatomisk skick

Tennisarmbåge är ett tillstånd som degenerativ är menande det blir värre med tiden. Det är medicinska termen är lateral epikondylit, vilket innebär en inflammation i sidled framträdande av armbågen kallas epicondyle. Dessa senor förankra de muskler som sträcker handleden. Villkoret är normalt inte ett resultat av en traumatisk skada men i stället ett resultat av kronisk överanvändning och ofta dålig form skapar upprepad belastning på senor orsakar smärta. Symptomen är en brännande känsla på den yttre (lateral) område på armbågen med smärta ökar med tiden, särskilt när behöva greppa något föremål.

Behandling - Support

Såsom med någon skada, är det första målet för att lindra smärtan och minska risken för att utvidga skadan. Detta uppnås i tennisarmbåge skador med ett stag som kallas en motkraft stag. Detta är en ortos som kan användas tillsammans med handleds splittringar att lindra stress på senor samtidigt gör aktiviteten. Även när symptomen avtar, kan de som lider av tennisarmbåge fortsätta att använda det stöd som förebyggande åtgärder mot skov.

Behandling - Vila

Eftersom det finns inflammation i senan, isbildning det gemensamma efter aktiviteten bör utnyttjas. Detta tillsammans med gott om vila hjälper även en degenerativ tillstånd bygga fiber som behövs för att läka. Problemet med senor och kronisk skada är att blodflödet till senan är begränsad vilket innebär att det finns begränsade möjligheter för näringsämnen föras till området för att läka. Genom att fortsätta använda armbågen utan ytterligare stöd eller korrigera den form som skapar skadan, är patienten att låta skadan ske i snabbare takt än den kan läka. Vila följt av stöd och ändringar i svingen formulär kan leda till en fullständig återhämtning.

Behandling - Styrka och flexibilitet

Sjukgymnaster fokuserar inte på att läka tennisarmbåge men stärka de muskler som omger leden för att ge det extra stöd. Men det är en fin linje mellan att göra gemensamma mindre flexibel och därmed öka chanserna för en tår till en redan inflammerad sena. Lider av tennisarmbåge kan stärka sina flexor och extensor muskler i underarmen, deras biceps och triceps i överarmen. Sträcker inkluderar dra handleden nedåt och uppåt med armen helt utsträckt att sträcka alla muskler i underarmen.

Behandling - Kirurgi

I extrema fall där smärtan är invalidiserande och som inte svarar på icke-kirurgiska behandlingar, kan operation utföras av en ortoped. Detta förfarande tar bort den sjuka senan vävnad och reattaches frisk senvävnad på benet. Detta kan nu göras effektivt med artroskopisk kirurgi som är mindre invasiv än traditionella kirurgiska metoder.


articoli Correlati