Befrielse från hälsporre genom behandling med salva

Hälsporre är beniga utsprång som orsakas av en ökning av kalcium. När kalcium blir tillräckligt stor för att röra din plantar fascia ligament, kan hälen smärta uppstå. Denna sporre är kroppens reaktion på ytterligare tryck från dina hängande bågar eller viktökning. Vanliga symptom på en hälsporre inkluderar stickningar, domningar och smärta på undersidan av foten. Du kan lindra smärta genom att använda antiinflammatoriska krämer som kan köpas över disk eller ordinerats av din läkare.

Over-the-Counter Medicinering

Icy Hot, BenGay, Topricin och andra populära märken är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, hydrokortison krämer som innehåller aktiva ingredienser kamfer, metylsalicylat och mentol för att lindra smärtan och minska inflammation. Som med andra receptfria mediciner, bör dessa läkemedel endast användas i högst sju dagar, förlängd smärta kan innebära ett allvarligt medicinskt tillstånd som behöver starkare medicin. Även om biverkningar är mindre vanliga, kan du få en allergisk reaktion såsom hudirritation och rodnad när du använder OTC-läkemedel. Avbryt användning om detta inträffar.

Korrektions Medicinering

Voltaren är en aktuell grädde används för att behandla smärta och inflammation, och är receptbelagda. Det är viktigt att använda Voltaren endast som ordinerats, eftersom medicinen kan orsaka yrsel, magbesvär, hudutslag, och uppblåsthet. Genom att använda denna medicin under längre perioder kan öka risken för cirkulationsproblem och möjliga hjärtkomplikationer.

Kortikosteroid Grädde

Denna potenta läkemedel används för att lindra smärta, men på grund av dess höga potens det försiktigt ordinerats. Långvarig användning kan leda till huden gallring, vilket lämnar dig mottaglig för infektioner. Följ din läkares anvisningar för användning, och om du glömmer en dos ta inte dubbla upp på medicinering för nästa dos. Vanliga biverkningar av kortikosteroid kräm inkluderar smärtsamma blåsor, hudirritation och gallring, medan sällsynta biverkningar är trötthet, ökat blodtryck och oregelbunden hjärtrytm. Om något av dessa symptom kontakta din läkare omedelbart.


articoli Correlati