Bältros Virus Smärta

Bältros är resultatet av en reaktiv vattkoppor virus som en person hade som barn. Även vattkoppor inte orsakar smärta, bältros alstrar intensiv smärta eftersom det följer specifika nervbanor på en sida av kroppen.

Typer

Bältros virus smärta är ofta så svåra att många av de drabbade tycker att de har haft en hjärtattack. Bältros smärta kan också inkludera brännande eller stickande smärta.

Förebyggande / Lösning

Det finns ingen förebyggande för smärtan som följer med bältros; kan dock läkemedel såsom antiinflammatoriska medel, lokalbedövningsmedel och en kombination av antidepressiva och beslag medicinering ger acceptabel smärtlindring.

Potential

Även efter att det förefaller som om bältros viruset är borta, har patienten potential att lida av postherpetisk neuralgi eller placera sina bältros smärta i många år. Det är ett kroniskt tillstånd som kräver kontinuerlig medicinsk behandling och smärtlindring.

Missuppfattningar

En vanlig missuppfattning om bältros och den tillhörande smärta är att de är orsakade av nervositet. Bältros orsakas av ett virus, och smärta beror på att viruset följer nervbanor på kroppen. Många människor förväxlar "nervbanor" med "nervositet."

Tidsplan

Bältros smärta kanske inte är uppenbar i de tidiga stadierna av viruset. Det kan helt enkelt framstå som klåda eller sveda. Prompt medicinsk diagnos och tidig smärtlindring är avgörande för att lindra obehag och eventuellt minska svårighetsgraden av symtomen.


articoli Correlati