Att säga till en vän med bröstcancer

Lära att din vän har cancer kan vara överväldigande och skrämmande och kan lämna dig tunghäfta. Du kanske inte vet vad jag ska säga eller hur man ska vara stödjande, men ignorerar din vän kan vara en av de värsta saker du kan göra. Låta henne veta att du är där för att lyssna och att du älskar henne kan vara tillräckligt för att hjälpa din vän i en svår tid.

Att lära av diagnosen

I en kolumn healthywomen.org, Sheryl Kraft skriver om sin erfarenhet av att hantera bröstcancer. Hon skriver att hon "behövde -., Och ibland längtade-förståelse från omvärlden" Författare, hälsa reporter och cancer överlevande Lori Hope sade i en Time magazine intervju att de flesta cancerpatienter kämpar med känslor av skuld. De känner sig straffade av eller ansvar för sin sjukdom.

Hoppas betonar att cancerpatienter ofta överväldigad, av situationen, diagnos, och alla medicinska frågor och förfaranden de måste uthärda. Slutligen känslor av rädsla är långlivade.

Så vad säger du till en vän när du först lära av diagnosen? Innan man går in på sjukhuset rummet eller personens hem, tänk på hur du skulle känna dig om du var på andra sidan av dörren. Vad skulle du vill att någon ska säga? Ett enkelt "Hej, hur mår du?" kan bryta isen. Lori Hope rekommenderar sedan hålla konversationen ljus. Sheryl Kraft påminner folk att även säger "Jag vet inte vad jag ska säga," är mer användbar än att ignorera en cancerpatient.

Vad inte säga

Både Kraft och Hope lista flera saker inte säga till en cancerpatient, även berätta att du vet hur de känner, om du inte har varit i deras situation. Dela inte berättelser om dem som har dött i bröstcancer. Klaga inte på att du och din vän inte kommer att kunna åka på en resa som du hade planerat.

Bröstcancerpatienter vill inte ständigt påminnas att de är sjuka. Om du ser någon ofta, inte alltid fråga dem hur de mår.

Slutligen hoppas varnar vänner att inte störa en kvinnas beslut om en mastektomi. Din vän har nog tänkt länge och hårt om beslutet och invändningar eller funderingar är mest sannolikt oönskade. Om din vän vill ditt råd, kommer hon att be.

Vad ska man säga

Det viktigaste att säga till en vän diagnosen bröstcancer är att du är där för dem och du älskar dem, enligt Kraft och Hope.

Bröstcancerpatienter också tröstas av orden "detta är så orättvist," eftersom de ofta undrar varför de har drabbats av cancer.

Kom ihåg att tala om bra saker i din väns liv, som hennes barn, hennes familj, en hobby som hon tycker eller en favorit tv-show.

Kraft säger att det är OK att berätta för någon att de måste vara rädd. Detta gör att din vän vet att hon kan tala om hur hon känner och du kommer att lyssna. Innan du delar information om en viss studie du har läst eller en bok som andra bröstcancerpatienter har funnit användbart reda på om din vän vill gärna veta om det.

Slutligen kan sitta i tystnad vara den bästa present du kan ge när din vän är inte upp till att prata.


articoli Correlati