Asbest Symptom

Asbest är en typ av fibermaterial som förekommer naturligt i silikatmineral. Överexponering för asbest kan ske genom inandning, som har varit känt för att orsaka en mängd olika lungrelaterade sjukdomar. Dessa inkluderar lungcancer, mesoteliom och asbestos.

Identifiering

Asbestfibrer är värmebeständiga, vilket har gjort materialet populärt för industriella ändamål. Långvarig exponering för platser som tillverkar eller innehåller asbest kommer sannolikt att leda till asbest symtom. Om du har tillbringat en stor del av tiden i en av följande platser, kan din hälsa vara i riskzonen: Byggarbetsplats, bilreparationer butik, asbestproduktlager, gruvdrift, oljeraffinaderi, stålverk, varv och kraftverk.

Tidiga symtom

Tidiga asbest symptom mest uppenbart i lungorna. Dessa inkluderar: bröstsmärta, kronisk hosta, andnöd, raspiga röst och andningssvårigheter.

Avancerade Symptom

Senare kan symtomen börjar påverka andra organ och patienterna allmänna hälsa. Andra asbest symtom är: illamående, oförklarlig viktminskning, anemi, matsmältningsproblem och nattliga svettningar.

Tidsplan

Asbest symtom ofta inte manifestera förrän år efter exponering. Det innebär att de negativa effekterna av asbest är ofta god väg innan individen vet det finns ett problem. På grund av detta är det absolut nödvändigt att personer som kan ha exponerats för höga halter av asbest rutinmässigt screenas så att alla relaterade tillstånd kan utpekas så snart som möjligt.

Varning

Om du misstänker att du har exponerats för asbest, rekommenderas att du söker medicinsk hjälp omedelbart. Det är lätt att skjuta upp behandlingen och bortförklara symptom. Men detta kan dramatiskt påverka din livskvalitet i framtiden.


articoli Correlati