Anadrol biverkningar

Anadrol är en steroid hormon med medicinska och olagliga ändamål. Patienter med vissa redan existerande villkor bör undvika att använda Anadrol: Dess användning kan leda till en rad negativa bieffekter, enligt Drugs.com.

Identifiering

Anadrol är varumärket för steroidhormonet oxymetholone. Det är olagligt att inneha Anadrol utan recept. Anadrol främjar dramatisk ökning av aptit, muskelmassa, vätskeretention och styrka, samt stimulerar produktionen av erytropoietin, ett hormon som ökar produktionen av röda blodkroppar.

Fördelar

Eftersom Anadrol främjar indirekt en ökning av röda blodkroppar, har läkare använt den för att behandla många typer av anemi. Eftersom det ökar muskelmassan, har läkare också fastställt dem för behandling av HIV-positiva patienter som lider av muskelödande under den senare delen av aids.

Olaglig användning

Bodybuilders har varit känt att använda Anadrol att snabbt öka muskelmassa. Uthållighetsidrottare har tagit denna drog, eftersom det stimulerar produktionen av röda blodkroppar, vilket gör att blodet transportera mer syre, vilket gör att idrottare att träna längre och hårdare.

Varningar

Enligt drugs.com, bör män med prostatacancer eller män och kvinnor med bröstcancer inte tar Anadrol. Federal Food and Drug Administration har klassificerat Anadrol som en graviditet kategori X drog, vilket innebär att det orsakar fosterskador och gravida kvinnor ska inte använda Anadrol.

Farorna

Anadrol kan orsaka potentiellt dödliga levercellstumörer och peliosis hepatit, ett tillstånd där blodfyllda cystor bildas i levern. Dess användning kan leda till förändringar i blodserumkolesterol, som kan leda till hjärtsjukdomar, och kan också orsaka sömnlöshet, ökad aggression, upphetsning, gulsot (gul hud), illamående, frossa, diarré och kräkningar.

Sexuell dysfunktion

Anadrol användning kan leda till testikelatrofi, erektil dysfunktion, förstorad prostata, svårigheter att urinera, sänkt spermieproduktion, impotens och gynekomasti (utveckling av bröstvävnad). Kvinnor kan uppleva en förstorad klitoris, fördjupas röst, manligt håravfall, ökad kropps och ansiktshår och störningar av menstruationscykeln. Medlemmar av båda könen har rapporterat förändringar i libido.


articoli Correlati