Adrenokortikal Carcinoma Symptom

Adrenokortikal cancer är en cancer som slår binjuren. Enligt University of Wisconsin, är det ett villkor vanligast hos barn under 5 år, eller vuxna över 30 års ålder Diagnos av tillståndet görs normalt med en avbildning test såsom en datortomografi eller ultraljud, och ett blodprov. Behandlingen är vanligen operation för att ta bort infektionen eftersom binjurebarken carcinoma inte svarar bra på cytostatika eller strålbehandling.

Vikt Ändringar

Ett av symptomen på adrenokortikal carcinom som blir märkbar över tiden är en gradvis viktökning. Även om du var i perfekt hälsa före uppkomsten av tillståndet, kan du finna dig överviktig efter en period av oförklarlig viktökning. Inledningsvis kan det dyka upp i ditt ansikte, så pudgy kinder och rundare ansikte är första symptomen av binjurebarken carcinoma. Du kan också uppleva svåra och oförklarlig viktnedgång som ett symptom på binjurebarken cancer. Normalt skulle du ha en viktförändring eller det andra; Det är ovanligt att uppleva fetma, följt av kraftig viktminskning.

Tillväxt Symptom

Ett av symptomen på binjurebarken cancer som drabbar yngre människor som fortfarande utvecklas är att det kan hämma din tillväxt, så att du måste sluta med en kortväxthet. Du kan också märka att en puckel kommer att börja växa på ryggen strax under halsen. Denna puckel består vanligtvis av fettämne och är mjuk. Du behöver inte vara en ung person att utveckla denna puckel.

Smärta

En av de vanligaste symtomen på binjurebarken cancer är svåra buksmärtor. Smärtan kan komma och gå, men eftersom tillståndet för fram buksmärtor kan bli kroniskt tills tillståndet behandlas.

Överdrivna funktioner

En av de mer unika symptom på binjurebarken cancer är att dina sexuella egenskaper kan bli överdrivna. Hanar kan uppleva en djupare röst, snabba hårväxt som omfattar kropp och ansiktshår, och de kan också ha anfall med akne. Kvinnor kan också uppleva akne och även en förstoring av klitoris.

Bones

Som adrenokortikala carcinomceller förskott, kan du uppleva symtom i samband med dina ben. Dina ben kan bli svagare och mer spröda, vilket kan leda till enklare benfrakturer. Du kan också uppleva smärta som kan tyckas komma från dina ben, och du kan också börja känna obehag i lederna.


articoli Correlati