Occipital neuralgi Infektion

Enligt smärtlindring Rounds, finns närmare 20 miljoner läkarbesök per år i USA i samband med huvudvärk och 95 procent av befolkningen lider av huvudvärk vid ett eller annat tillfälle. Occipital neuralgi är en huvudvärk syndrom som har sitt ursprung i occipital nerven. Behandlingar varierar från hemtjänst till att behandla det med mediciner och kirurgiska ingrepp.

Vad är Occipital neuralgi?

Occipital neuralgi är en huvudvärk som innefattar occipital nerv som ligger i nacken mellan andra och tredje kotan. Smärtan kan beskrivas som en smärta som börjar i nacken eller basen av huvudet och sprider sig uppåt genom sidorna eller toppen av huvudet.

Vad orsakar Occipital neuralgi?

Det finns både primära och sekundära orsaker till occipital neuralgi. En primär orsak betyder att det inte finns någon sjukdom eller anatomisk störning som orsakar tillståndet. Occipital neuralgi kan visas spontant eller det kan orsakas av att titta ner eller hålla ditt huvud för någon tid.

Sekundära orsaker innebär att det finns en underliggande sjukdom eller störning som orsakar occipital neuralgi. Dessa kan inkludera trauma till halsen, infektion, blödning, artros i halsregionen halsen, gikt, diabetes eller annan systemisk sjukdom.

Symtom på Occipital Neuralgi

Ibland smärta i samband med occipital neuralgi kan beskrivas som värkande, brännande eller bultande. Vissa människor beskriver det som ett chockerande eller stickande smärta. Förflyttning av halsen kan utlösa huvudvärk, och i vissa människor, är även känslig för beröring hårbotten. Du kan också uppleva yrsel och fotofobi.

Hälsaspecialsdiagnois och Testning

Occipital neuralgi är svårt att diagnostisera eftersom det ibland härmar symtomen vid andra typer av huvudvärk såsom migrän och Hortons huvudvärk. Vissa människor är ens fel diagnos ha fibromyalgi, som är en generaliserad smärtsyndrom. För att skilja den från andra typer av huvudvärk, kommer din läkare göra en fullständig neurologisk undersökning, och ber dig många frågor om vilken typ av smärta som du upplever.

Testning för tillståndet kan innefatta magnetisk resonanstomografi (MRT), och datortomografi scan (datortomografi) för att leta efter sekundära orsaker till huvudvärken. Villkoret kan bekräftas med hjälp av nervblockader. När anestetika och steroider injiceras i occipital nerv, kan diagnosen göras om du upplever smärtlindring.

Hemvård och mediciner

Om du upplever occipital neuralgi bör du försöka att vila och använda värme för smärtan. Sjukgymnastik och massage kan också vara till nytta.

Läkemedel såsom icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen kan vara till hjälp. Andra läkemedel såsom muskelavslappnande, opioider, och antikonvulsiva medel kan hjälpa. Enligt smärtlindring Rounds, typiska mediciner inkluderar: gabapentin (300-3600 mg per dag), karbamazepin (400-1200 mg per dag), fenytoin (300 till 600 mg per dag), valproinsyra (500-2000 mg per dag) och baklofen (40 till 120 mg per dag).

Behandling Kirurgi

Det finns idag två kirurgiska behandlingar som ofta används: mikro-kärl dekompression och occipital nervstimulering. I mikrokärl dekompression är operation som syftar till att stoppa smärta genom dekomprimering occipital nerven. Med occipital nervstimulering, är elektriska impulser riktade för att blockera smärtreceptorer som går till hjärnan nära occipital nerver.


articoli Correlati