Hur berätta om jag tog inte bort den hela Tick

12/13/2010 by admin

Den fästing är en parasit spindel som gräver in i offrets hud och suger hans blod, med endast det organ som visar på utsidan av kroppen. Både manliga och kvinnliga fästingar kan bita en människa eller ett djur. Spotting och ta bort fästingar snabbt hjälper till att minska risken för att fånga en blodburen sjukdom från dem. Ibland, när du tar bort en fästing, dess huvud eller mundelar kan förbli inbäddad i huden. De bör tas bort också, med hjälp av ungefär samma teknik som du använde för att ta bort resten av fästingen.

Instruktioner

1 Ta tag i fästingen så nära huden som möjligt med ett par fina spets pincett och dra den rakt ut; inte vrida den, och försöka att inte krossa den.

2 Inspektera fästingen som du drog ut. Det finns ingen hals att tala om på en fästing, men dess mundelar skjuter ut mellan de två framåt ben. Det kan finnas två eller tre mundelar (ee Resurser för några bilder av vanliga fästingar). Om fästingens främre delen mellan frambenen saknas uppenbara mundelar, eller om det inte är symmetrisk, du förmodligen inte få hela fästingen.

3 Undersök bettet området. Du kan behöva göra detta under ett starkt ljus - en skrivbordslampa kommer att fungera om du inte har något ljusare. Använd fingrarna för att försiktigt huden runt bettet området, söker efter något brunt eller svart främmande föremål som fortfarande kan vara inbäddad i bettet; det är fästingens huvud eller mun delar. Om du inte kan se området tydligt, använd ett förstoringsglas.

4 Sterilisera en nål eller spetsig pincett genom att blötlägga den i tvättsprit i ungefär en minut, sedan försiktigt fiska ut eventuella kvarvarande delar av fästingens huvud eller mun som kan bäddas in i huden.


Articoli correlati